Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Jeruzalém

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Jeruzalém“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Jeruzalém.

Zeď nářků - Jeruzalém

Zeď nářků - Jeruzalém

Zeď nářků, nebo také Západní zeď je tím, co se podařilo dochovat ze západní části vnější hradby, která ke konci období druhého jeruzalémského chrámu obklopovala jeruzalémskou Chrámovou horu. Tato masivní zeď postavená z obrovských kamenných kvádrů je nejposvátnějším židovským místem. Spousta věřících sem přichází každý den odříkat celou Knihu žalmů.

celý článek

 

Jeruzalém - Chrámová hora

Jeruzalém - Chrámová hora

V jihovýchodní části jeruzalémského Starého města se rozprostírá rozlehlá plošina nazývaná Haram aš-Šaríf, neboli Chrámová hora. Jde o místo, kde údajně stával Šalamounův chrám a později také tzv. Druhý chrám, jež nechal rozšířit Herodes Veliký, ale byl zničen Římany. Po dlouhých letech zapomnění zde v roce 691 vyrostl nepřehlédnutelný Skalní chrám.

celý článek

 

Chrám Božího hrobu v Jeruzalému

Chrám Božího hrobu v Jeruzalému

Nejvýznamnější křesťanskou památkou na světě je bezpochyby jeruzalémský Chrám Božího hrobu, který byl vystavěn na místě předpokládaného ukřižování, pohřbu a následného zmrtvýchvstání Ježíše Krista. Nachází se uvnitř hradeb starého města Jeruzaléma na místě, které většina křesťanů uctívá jako Golgotu neboli horu Kalvárii.

celý článek

 

Ostrůvek Rakouska v centru Jeruzaléma - rakouský hospic Svaté rodiny na Via Dolorosa

Ostrůvek Rakouska v centru Jeruzaléma - rakouský hospic Svaté rodiny na Via Dolorosa

Asi málokdo by čekal uprostřed Jeruzaléma budovu, nad kterou vlaje rakouská státní vlajka. Hospic neboli ubytovnu pro poutníky zde vybudovala Rakouská katolická církev ve Svaté zemi. Od jeho otevření uplynulo jíž 154 let. I dnes nabízí návštěvníkům ubytování a také úchvatné výhledy na město.

celý článek

 

Citadela neboli Davidova věž v Jeruzalému – místo Kristova odsouzení

Citadela neboli Davidova věž v Jeruzalému – místo Kristova odsouzení

Hned za městskými hradbami Jeruzaléma se rozkládá Citadela, zvaná také Davidova věž, v níž sídlí jedinečné Muzeum dějin Jeruzaléma. Turisty sem však kromě prohlídky muzea láká i procházka po hradbách, z nichž se naskýtá nádherný výhled na celé město. Právě odtud máte celý Jeruzalém jako na dlani.

celý článek

 

Jeruzalém - unikátní hradby

Jeruzalém - unikátní hradby

Hradby Jeruzaléma jsou nejen jedinečnou stavební památkou, vzácně zachovalým středověkým opevněním, ale především symbolem věčného města. Jeruzalém je více než město, je to metafora. Je to Svatost - svaté město tří velkých monoteistických náboženství.

celý článek

 

Jad Vašem - památník obětem holocaustu

Jad Vašem - památník obětem holocaustu

Ze všech míst, která v Izraeli navštívíte, ve vás nejsilnější dojem zanechá Jad Vašem – památník věnovaný více než 6 milionům obětí holocaustu. Byl vystavěn v Jeruzalémě roku 1953 a dnes není jen památníkem, ale také archivem, výzkumným ústavem a muzeem připomínajícím hrůzy, které se během války odehrávaly v koncentračních táborech.

celý článek

 

Jeruzalém - Křížová cesta

Jeruzalém - Křížová cesta

Centrem jeruzalémského Starého Města prochází Via Dolorosa neboli „Cesta bolesti“. Tato křížová cesta sleduje poslední útrpné kroky Ježíše Krista z místa, kde byl odsouzen, přes vrch, kde byl ukřižován až ke chrámu Božího hrobu, kde se údajně nachází jeho hrob. Celkem je cesta tvořena čtrnácti zastaveními.

celý článek

 
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Krásy Izraele, Palestiny, Jordánska

S poutavým výkladem české průvodkyně. Cestujte v dobré společnosti a s perfektním servisem. Již 29 let plníme sny cestovatelů. CK TILIA.

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko