Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Izrael - lokality a destinace

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Izrael“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Izrael.

Jordán – řeka spásy

Jordán – řeka spásy

Jordán, největší, nejdelší a nejvodnatější řeka Izraele bývá pro turisty překvapením. Ovlivněni pasážemi z Bible a kdysi populární písní "Přejdi Jordán" očekávají návštěvníci impozantní veletok, ale setkají se s říčkou, jakých naším územím protékají stovky. Jordán není pojmem kvůli své velikosti, je to řeka posvěcená událostmi spásy, řeka, která nám prozrazuje mnoho o našich kulturních kořenech.

celý článek

 

Izraelský Národní park Bet Guvrin-Maresha zařazen na seznam UNESCO

Izraelský Národní park Bet Guvrin-Maresha zařazen na seznam UNESCO

Krajina tisíců jeskyní se nachází v samém srdci Šefely, známé jako Judská nížina. Leží na vlnících se kopcích mezi přímořskou plání a horami v nadmořské výšce kolem 400 m. Bet Guvrin-Maresha, to jsou zbytky dvou starověkých měst, která byla vybudována na křižovatce obchodních cest vedoucích z Mezopotámie do Egypta.

celý článek

 

Tiberias - svaté město pod kopečkem

Tiberias - svaté město pod kopečkem

Na severu Izraele se na březích Galilejského jezera rozkládá pulzující město Tiberias. V minulosti bylo domovem mnoha významných učenců, rabínů a stalo se také jedním ze svatých měst. Nyní je vyhledávaným centrem turistů, kteří v něm kromě krásných památek najdou horké prameny, vodní park a rozlehlé veřejné pláže.

celý článek

 

Citadela neboli Davidova věž v Jeruzalému – místo Kristova odsouzení

Citadela neboli Davidova věž v Jeruzalému – místo Kristova odsouzení

Hned za městskými hradbami Jeruzaléma se rozkládá Citadela, zvaná také Davidova věž, v níž sídlí jedinečné Muzeum dějin Jeruzaléma. Turisty sem však kromě prohlídky muzea láká i procházka po hradbách, z nichž se naskýtá nádherný výhled na celé město. Právě odtud máte celý Jeruzalém jako na dlani.

celý článek

 

Masada – pevnost Heroda Velikého

Masada – pevnost Heroda Velikého

Na východním okraji Judské pouště v Izraeli, se na vrcholku osamoceného skalního útesu v nadmořské výšce 440 metrů, rozkládá starověká pevnost Masada. Leží nedaleko Mrtvého moře a byla postavena judským králem Herodem Velikým někdy v 1. století před Kristem. Od roku 2001 je zapsaná na Seznamu světového kulturního dědictví UNESCO.

celý článek

 

Betlém - město s bohatou biblickou tradicí

Betlém - město s bohatou biblickou tradicí

Betlém je správním centrem jednoho z 16 správních obvodů, z kterých sestává Palestinská autonomní oblast na Západním břehu Jordánu a v pásmu Gazy. Oblast Betléma zahrnuje 10 městských obcí, 58 vesnic a 3 uprchlické tábory. Celkem je to 575 km2, na kterých žije zhruba 140 tisíc obyvatel. V samotném městě Betlémě pak 25 tisíc obyvatel.

celý článek

 

Golanské výšiny - oči Izraele

Golanské výšiny - oči Izraele

Geografické hranice skalnaté náhorní plošiny, která je součástí pohoří Antilibanon, lze stanovit snadno: západní hranicí je řeka Jordán, jižní hranicí řeka Jarmuk, od masívu Hermonu, který je samostatnou oblastí, je odděluje řeka Nahal Sa´ar. Podle politické definice jsou Golanské výšiny mezinárodně uznaným syrským územím, jehož převážnou část okupuje Izrael. Chcete-li porozumět tomuto citlivému tématu, je potřeba se s jejich historií seznámit.

celý článek

 

Nazaret - biblické město

Nazaret - biblické město

V izraelském Severním distriktu se na vyvýšenině mezi údolím řeky Jordán a Jizre´elským údolím nachází město Nazaret. Je součástí historického regionu Dolní Galilea a jedním z hlavních křesťanských poutních cílů ve Svaté zemi. Nazaret je totiž místem, kde podle Nového zákona došlo ke zvěstování Panny Marie a narození Ježíše Krista.

celý článek

 

Prastaré Jericho

Prastaré Jericho

Jericho je zelenou oázou v údolí Jordánu ležící 30 km východně od Jeruzaléma, 7 km západně od břehu řeky Jordánu a 10 km severně od Mrtvého moře. Jericho se nachází v Palestinské autonomii, částečně samostatném státním útvaru na Západním břehu Jordánu a lze ho navštívit s CK TILIA.

celý článek

 

Galilejské (Genezaretské) jezero

Galilejské (Genezaretské) jezero

Na ploše 166 kilometrů čtverečních se v Izraeli v oblasti Velké příkopové propadliny rozprostírá Galilejské jezero. Někdy bývá označováno za Genezaretské, Tiberiadské či Kineretské jezero a slouží jako hlavní zdroj pitné vody pro celý stát. Leží 212 metrů pod hladinou moře a je tak nejníže položeným sladkovodním jezerem na světě.

celý článek

 

Izrael - pevnost Masada nad Mrtvým mořem

Izrael - pevnost Masada nad Mrtvým mořem

V Judské poušti v jižní části Izraele, 450 m metrů nad hladinou Mrtvého moře, u dávných cest spojujících starověký Moáb a Edom s Judeou, se nachází na izolovaném skalním útesu pevnost Masada. Dnes je tato starověká památka, zahrnutá do seznamu kulturního dědictví UNESCO, součástí Národních parků Izraele.

celý článek

 

Mrtvé moře - dovolená s léčebnými účinky

Mrtvé moře - dovolená s léčebnými účinky

Léčebné pobyty u Mrtvého moře, díky jeho ozdravným a regeneračním účinkům, jsou světovým unikátem. Místní voda obsahuje více než 30% solí a velmi důležité minerály jako magnesium, vápník, uhličitan draselný (potaš), draslík, sodík, jód, sulfáty a bromidy.

celý článek

 
1 2 3
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Krásy Izraele, Palestiny, Jordánska

S poutavým výkladem české průvodkyně. Cestujte v dobré společnosti a s perfektním servisem. Již 29 let plníme sny cestovatelů. CK TILIA.

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko