Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Izrael - lokality a destinace

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Izrael“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Izrael.

Jeruzalém - unikátní hradby

Jeruzalém - unikátní hradby

Hradby Jeruzaléma jsou nejen jedinečnou stavební památkou, vzácně zachovalým středověkým opevněním, ale především symbolem věčného města. Jeruzalém je více než město, je to metafora. Je to Svatost - svaté město tří velkých monoteistických náboženství.

celý článek

 

Jad Vašem - památník obětem holocaustu

Jad Vašem - památník obětem holocaustu

Ze všech míst, která v Izraeli navštívíte, ve vás nejsilnější dojem zanechá Jad Vašem – památník věnovaný více než 6 milionům obětí holocaustu. Byl vystavěn v Jeruzalémě roku 1953 a dnes není jen památníkem, ale také archivem, výzkumným ústavem a muzeem připomínajícím hrůzy, které se během války odehrávaly v koncentračních táborech.

celý článek

 

Caesarea – Herodova chlouba

Caesarea – Herodova chlouba

Na severu Izraele se nachází původně starověké město Caesarea, které nechal v letech 29. - 22. před Kristem vybudovat král Herodes Veliký. V současnosti je historickou perlou a jednou z nejvýznamnějších archeologických lokalit v zemi. Ukrývá množství zachovalých památek, ale také moderní umění a stalo se tak velkým turistickým lákadlem.

celý článek

 

Galilejské jezero

Galilejské jezero

Galilejské jezero se nachází v severní části Izraele, -212 m pod hladinou Středozemního moře a je nejníže položeným sladkovodním jezerem na naší planetě. Je také místem, které hluboce ovlivnilo naši kulturní identitu.

celý článek

 

Neklidný Hebron

Neklidný Hebron

Na Západním břehu Jordánu se rozkládá město Hebron, které je se svými 120 tisíci obyvateli jedním z nejhustěji osídlených měst Izraele. Město je pod palestinskou správou a jeho obyvatelstvo tvoří palestinští Arabové a židovští osadníci. Pro Židy je Hebron hned po Jeruzalémě druhým nejsvětějším městem na světě.

celý článek

 

Tábor a Haifa - momentky z Izraele

Tábor a Haifa - momentky z Izraele

O Izraeli se hodně mluví i píše a je skutečně paradoxem zřejmý nepoměr mezi jeho mediální a geografickou velikostí. Nejspíš na tom něco bude. A tak nejsnadnější způsob, jak si udělat o věcech jasno, je přesvědčit se na vlastní oči - např. s CK ALEA Tours & Trade. Dnes se vydáme na biblickou horu Tábor a do Haify, třetího největšího města země.

celý článek

 

Safed - mystické město v horách Izraele

Safed - mystické město v horách Izraele

Safed je nejvýše položeným městem v Izraeli a jedním ze čtyř svatých měst judaismu. Rozvíjela se zde židovská mystika - kabala a vznikly tradice, které dodnes ovlivňují život praktikujících Židů. Safed je klenotem, který je dobré vidět na vlastní oči - třeba s CK TILIA.

celý článek

 

Svatá země

Svatá země

Pod názvem Svatá země si mnoho lidí jistě vybaví Izrael, ale toto označení pod sebe kromě celého území Izraele zahrnuje také palestinské autonomní oblasti, část Jordánska a Egypta. Srdcem Svaté země je ovšem starobylé izraelské město Jeruzalém, jehož historie sahá více než 3000 let zpět do minulosti.

celý článek

 

Jeruzalém - Křížová cesta

Jeruzalém - Křížová cesta

Centrem jeruzalémského Starého Města prochází Via Dolorosa neboli „Cesta bolesti“. Tato křížová cesta sleduje poslední útrpné kroky Ježíše Krista z místa, kde byl odsouzen, přes vrch, kde byl ukřižován až ke chrámu Božího hrobu, kde se údajně nachází jeho hrob. Celkem je cesta tvořena čtrnácti zastaveními.

celý článek

 

Mrtvé moře - živé moře

Mrtvé moře - živé moře

Mrtvé moře je unikátním, naprosto ojedinělým přírodním jevem. Je nejnižším místem zemského povrchu, jeho vody jsou nejhlubší na naší planetě, voda je nejnasycenějším roztokem. A historie sahá nejméně k biblickému praotci Abrahámovi. Mrtvé moře ale není mrtvé - každoročně k němu přijíždějí statisíce návštěvníků, aby využili jeho blahodárných účinků pro své zdraví.

celý článek

 

Izrael

Izrael

Izrael je země, která patří geograficky k Asii, kulturně k Evropě a podnebím spíše k Africe. Izrael – země Bible a kolébka historie židovského lidu, je součástí pevninského mostu spojujícího tři kontinenty – Asii, Evropu a Afriku. Pro tuto strategickou polohu byl a je zemí neklidu.

celý článek

 
1 2 3
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Krásy Izraele, Palestiny, Jordánska

S poutavým výkladem české průvodkyně. Cestujte v dobré společnosti a s perfektním servisem. Již 29 let plníme sny cestovatelů. CK TILIA.

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko